Občasník

Rozhodli jsme se přiblížit fanouškům série Tomb Raider v České a Slovenské republice různé amatérské levely. Proto jsme vytvořili tento internetový časopis, ve kterém budeme vydávat recenze a hodnocení nejrůznějších levelů a herních sérií vytvořených v TRLE, NGLE či DxTre3D. 

 

 

Lara's Mansion

Domov
Arakanga - 10.12.2013 18:38
Lara's Mansion

Dnes se podíváme na level, který je vytvořený pro výzvu 20x20. Jde tedy o level úsporný místem, ale herním časem, který mnoho rozlehlejších levelů strčí s přehledem do kapsy. Prezentuje nové možnosti, které do tvorby levelů uvádí TRNG. Je strašidelný, je frustrující a je v něm milion a jeden klíč – a vy je musíte všechny najít. Dámy a pánové, Klona: Lara’s Mansion.

Ancient knowledge

Egyptské
constantine - 10.12.2013 18:37
Ancient knowledge

Dnes si představíme opravdu krásný a skvěle propracovaný egyptský level, který se mimo jiné pyšní hezkou grafikou a opravdu propracovaným prostředím. Takže na nic nečekejte, sbalte kufry a zásoby opalovacího krému, letíme do Egypta!

The Eggs

Záhadné
Pablo - 10.12.2013 18:36
The Eggs

Dnes zde pro vás máme jednu úžasnou chuťovku. Možná si říkáte, co je na tomhle levelu tak zvláštního? Tak jiného? Odpověď je zcela jasná. Milé fanynky, milí fanánci Kurtise Trenta… tento level je totiž dělaný právě pro vás!

Fortress Stonerock

Hrad
Arakanga - 10.12.2013 18:32
Fortress Stonerock

V dnešní recenzi se podíváme na trojlevel z hradního prostředí, který příjemně překvapuje hned v několika ohledech. Zaprvé: ač v sobě nemá příliš složité pasáže, ze kterých by si hráči rvali vlasy, rozhodně ho neodehrajete rychle. Zadruhé: dokazuje, že hradní levely nemusí být plné pouze zatuchlých interiérů plných pavučin a brnění. Zatřetí: důležitou součástí hry je pohyb mezi levely – můžete se těšit na vracení se do předchozích levelů a pátrání po vhodných předmětech, které vám chybí. Pojďme se tedy podívat na toto povedené dílo více zblízka.

TR Forge Advent Calendar 2010 - Nonogram

Nezařazené
constantine - 10.12.2013 18:26
TR Forge Advent Calendar 2010 - Nonogram

Nonogram je velmi atypický level, který s klasickým TR nemá nic společného. I tak je to velmi kvalitní level, který nejvíce potrápí vaše mozkové závity. Pokud rádi luštíte a máte rádi Tomb Raider, pak je tento level přímo pro vás.

Ghosts of Croft Manor

Domov
Arakanga - 10.12.2013 18:24
Ghosts of Croft Manor

Každý tvůrce amatérských levelů si alespoň jednou za svou tvůrcovskou kariéru řekne, že by bylo fajn udělat level Lařina panství. Je to krásná lokace, známá všem, ale přesto se v ní dá vymyslet mnoho inovací. Navíc tvůrce nemusí vše vymýšlet od základu, má alespoň rámcovou představu, jak by level měl vypadat. A tak není překvapením, že na trle.net alaraslevelbase.org najdeme spoustu domácích levelů – lepší i horší. Dnes se společně podíváme na dvojlevel (The Zodiac Ritual a Ghosts of Croft Manor), který se v kategorii Lařina panství řadí nejen k nejlepším, ale také k nejoriginálnějším.

The Beginning (Demo) - The Cai'Xia Temple

Orientální
constantine - 10.12.2013 18:23
The Beginning (Demo) - The Cai'Xia Temple

The Beginning je počin, jehož vydání jsem bedlivě sledoval již od roku 2006, kdy pronikla na youtube první videa a cutscény dávající nám ochutnat nepoznané a nepochopitelné. Jedná se o orientální level, který v té době neměl (a troufám si říct, že stále nemá) obdoby. I když se jedná pouze o demo, svou herní dobou se vyrovná leckterému amatérskému levelu, avšak zpracováním takové levely daleko předčí.

LB Advent Calendar 2010 - Lonely Christmas (Platinum Edition)

Vánoční
tým Ladycroft - 10.12.2013 18:22
LB Advent Calendar 2010 - Lonely Christmas (Platinum Edition)

Alice byla mladá dívka, žijící ve svém malém bytečku v centru města. Byla krásná, bohatá, slavná a vždy dostala vše, po čem její srdce zatoužilo. A co chce nyní? Boty. Ty krásné, nové a luxusní boty z obchůdku na rožku ulice. Jaké je ale její překvapení, když zjistí, že botky jsou vyprodané. A to jsou Vánoce! Mohlo se stát ještě něco horšího? Přežije Alice tohle ponížení? Podaří se jí získat boty, po kterých tolik touží? A podaří se jí sbalit toho chlápka odvedle, co jí přišel tak sexy? Na všechny tyto otázky, které už vám pravděpodobně dumají v hlavě a proto zbytek téhle recenze už ani nevnímate, naleznete odpověď, pokud se pustíte do tohoto povedeného, vánočního dílka, které je sice svým vydáním staršího data (ano, je to už jeden rok), ale zpracováním je rozhodně nadčasové.

Hanukkah Revised

Vánoční
Arakanga - 10.12.2013 18:20
Hanukkah Revised

Ačkoliv jsou Vánoce již dávno za námi, ve dnešní recenzi bych se chtěla zaměřit na jeden level, který byl vytvořen pro Vánoce roku 2009. Nemusíte se ale bát, že by na vás na konci srpna čekali sněhuláci, dárky nebo ozdobený stromeček. Ne, Hanukkah (nebo také Chanukka) Revised je zaměřeno na židovský Svátek světel, v češtině známý jako Chanuka. Jak jste si nejspíš všimli podle názvu, jde o remake levelu Chanukkah z roku 2003. Pojďme se tedy s tímto odpočinkovým a přívětivým dílem seznámit blíže.

Burning Croft Manor (Demo)

Domov
Pablo - 10.12.2013 18:18
Burning Croft Manor (Demo)

Páni, řekne si hráč, jež spatří název tohoto levelu. Lařino hořící sídlo, to tady přece ještě nebylo, pokud však nepočítáme Tomb Raider: Underworld. Jak to ovšem může vypadat v designu původních her? Hráč, celý zvědavý, stáhne si onen level a těší se, až si ho spustí. Hra se tedy spustí, na pohled to vypadá hezky, alespoň ze začátku a ejhle. Něco je tu velmi špatně.