Všechno nejlepší k 12. narozeninám!

Protože se zítra koná náš narozeninový sraz, rozhodli jsme se naše tajemství obalené mlhou zveřejnit již dnes. Ano, otevíráte tento článek a říkáte si - vypadá to tu jinak! 

Již na podzim jsme se shodli na tom, že současný vzhled webu je sice funkční (i když pár výhrad jsem k němu měl), ale ve výsledku není moc Tombraiderovský. Prakticky vůbec. Dali jsme hlavy dohromady a velmi rychle se shodli na tom, že pokud se bude dělat nový vzhled, musí jít o hrobku, kterou by Lara mohla prozkoumávat. 

Během Vánoc jsem navrhl první verzi vzhledu - ale nebylo to ono. Moc umělé, divné. Začal jsem si hrát s různými variantami - hrobka, jeskyně. Věděli jsme, že chceme barvy spíš teplé, hnědé a oranžové tóny, než byl současný modrozelený design. Po několika pokusech (a mnoha failech) vznikl tento návrh - to bylo někdy v březnu. Říkal jsem si tehdy (napůl zoufalý z toho, že ta grafika vypadá děsně) - když to má být hrobka a když to má být TR web, proč nepoužiju oficiální Tomb Raider render? Začal jsem prohledávat disk, kde mám všechny uložené, a ihned našel favorita. Pak už přišlo jen ladění barev, písma, přidání animované mlhy vespod webu a pak nakódování webu tak, aby fungoval, aby byl responzivní a aby se dobře používal.

Následovala fáze testování a ladění detailů, kde chci poděkovat hlavně Pablovi za trpělivost, připomínky a zodpovídání mých dotazů a vybírání variant tam, kde jsem se nemohl rozhodnout. Jeho nápad na oživení novinek tím, že vedle nich rovnou zobrazíme i náhledový obrázek, se mi velmi zamlouvá. Myslím, že to web opravdu oživilo a že prokoukl. 

Se změnou vzhledu souvisí i přesun některých prvků. Menu her nově najdete na úvodní stránce a v horním menu. Tam je také sekce Lara Croft, Filmy a Knihy. Srazy a Odkazy jsme kvůli nedostatku místa přesunuli pod záložku Ladycroft. Veškerý obsah je zachován. Rozcestník na Blog, Legacy a další naše projekty naleznete v pravém sloupku, stejně tak jako odkazy na naše sociální média (máme celkem nově Instagram, pokud jste ještě nezaregistrovali) a box s vyhledáváním. 

Do webu jsme vložili spousty práce a času. Někde bude potřeba vychytat ještě nějaké mouchy (jako chybějící obrázky u starých článků), takže pokud na cokoliv narazíte, budeme rádi, když nám to reportujete.

 

Nevím proč, ale osobně to nevnímám jako obyčejný redesign, ale jako novou éru webu LadyCroft. Víc tombraiderovskou, blíž Laře. Snad tuto změnu vnímáte stejně :)

 

Sdílet: