Zobrazit rozcestník
Tomb Raider 1 Tomb Raider 2 Tomb Raider 3 Tomb Raider 4 Tomb Raider 5 Tomb Raider 6: The Angel of Darkness Tomb Raider Legend Tomb Raider Anniversary Tomb Raider Underworld Lara Croft and the Guardian of Light Tomb Raider (2013) Lara Croft and the Temple of Osiris Rise of the Tomb Raider
Tomb Raider I
Úplně první Tomb Raider. Zavzpomínejme si na toto klasické dobrodružství Lary Croft.
Tomb Raider II
Lara se snaží získat tajemnou dýku Xian, která v sobě skrývá nesmrtelnost. Alespoň tak se to praví ve staré Čínské legendě.
Tomb Raider III
První Tomb Raider, kde jste si mohli vybrat vlastní formu cesty. Kam se vydáme první? Do Londýna, South Pacificu či Nevady?
Tomb Raider IV
Zde jsme se poprvé zaradovali s šestnáctiletou Larou a poprvé zatruchlili nad její smrtí ve Velké pyramidě.
Tomb Raider V
Zavzpomínejme si na Lařiny hrdinské činy v díle, který se skládá ze vzpomínek jejich blízkých.
Tomb Raider VI
Nová grafika, nová Lara, nová herní postava a též Praha v Tomb Raideru zvaném Angel of Darkness.
Tomb Raider Legend
Sedmý díl, kde má již Lara jiný životopis a celkově působí jinak...co na ní říkáte?
Tomb Raider Anniversary
Remake původního TR1.
Tomb Raider Underworld
TR: Underworld, aneb zakončení trilogie od Crystal Dynamics.
Lara Croft and the Guardian of Light
Netradiční pojetí celé TR série, izometrický pohled a multiplayer - to vše přináší tento díl.
Tomb Raider 9
Restart celé série, více tajemna, rozlehlý svět a "survival" styl hraní - to vše nabízí nejnovější díl Tomb Raider.
Lara Croft and the Temple of Osiris
S Larou se vydáme do Egypta, a to po stopách Osirise a jeho částí, které podle legendy zlý Seth rozházel po celé zemi.
Rise of the Tomb Raider
Po událostech na ostrově Yamatai se mladá Lara vydává do zamrzlých oblastí Sibiře, aby odhalila tajemství nesmrtelnosti.
Zápisky z blogu LC
Jump Arena Pablo 29.05.2017 18:02
Hledání Indiany Jonese Arakanga 21.04.2017 20:52
Back to Basics 2016 hotov! constantine 16.04.2017 10:04

Občasník

ObčasníkRozhodli jsme se přiblížit fanouškům série Tomb Raider v České a Slovenské republice různé amatérské levely. Proto jsme vytvořili tento internetový časopis, ve kterém budeme vydávat recenze a hodnocení nejrůznějších levelů a herních sérií vytvořených v TRLE, NGLE či DxTre3D. 

 

 

Tomb Raider Events: The Haunted House

Arakanga - 12.02.2017 13:19
Halloween je sice ještě daleko, ale pro trochu strašení není nikdy moc brzy. Pojďte se s námi podívat na let's play jednoho děsivého levelu, kde se Lara vydává vyřešit záhadu opuštěného panství.

20 Years of Memories

tým Ladycroft - 02.02.2017 09:07
Pojďte si s námi připomenout 20 let Lařiných dobrodružství! A jak lépe to udělat, než s tématickým levelem.

Zahrajte si - prosinec 2016

Arakanga - 02.12.2016 05:45
Hrajete rádi amatérské levely? V tom případě se podívejte na první várku doporučených fanouškovských výtvorů, kterou jsme pro vás připravili!

Winstons Christmas Calamity

constantine - 30.12.2015 12:06
Pokud jste se někdy chtěli podívat do Lařina panství v době vánočních svátků, máte jedinečnou příležitost v tomto nádherném levelu.

Flowers

Arakanga - 27.04.2015 08:07
Dnes se podíváme na velikonoční level autora Greywolf s názvem Flowers. Čeká nás pobíhání po galerii a hledání pěti velikonočních vajíček, zlomyslný velikonoční zajíc a mnoho krásných maleb.

Lara at the games

tým Ladycroft - 10.12.2013 18:39
Vánoční projekt, který obsahuje směsku různých levelů. Projekt byl bohužel mnoha autory zrušen kvůli nedostatku času, chybám atd. I tak však nabízí příjemné hraní a odreagování v krapet netradičních prostředích.

Lara's Mansion

Arakanga - 10.12.2013 18:38
Dnes se podíváme na level, který je vytvořený pro výzvu 20x20. Jde tedy o level úsporný místem, ale herním časem, který mnoho rozlehlejších levelů strčí s přehledem do kapsy. Prezentuje nové možnosti, které do tvorby levelů uvádí TRNG. Je strašidelný, je frustrující a je v něm milion a jeden klíč – a vy je musíte všechny najít. Dámy a pánové, Klona: Lara’s Mansion.

Ancient knowledge

constantine - 10.12.2013 18:37
Dnes si představíme opravdu krásný a skvěle propracovaný egyptský level, který se mimo jiné pyšní hezkou grafikou a opravdu propracovaným prostředím. Takže na nic nečekejte, sbalte kufry a zásoby opalovacího krému, letíme do Egypta!

The Eggs

Pablo - 10.12.2013 18:36
Dnes zde pro vás máme jednu úžasnou chuťovku. Možná si říkáte, co je na tomhle levelu tak zvláštního? Tak jiného? Odpověď je zcela jasná. Milé fanynky, milí fanánci Kurtise Trenta… tento level je totiž dělaný právě pro vás!

Fortress Stonerock

Arakanga - 10.12.2013 18:32
V dnešní recenzi se podíváme na trojlevel z hradního prostředí, který příjemně překvapuje hned v několika ohledech. Zaprvé: ač v sobě nemá příliš složité pasáže, ze kterých by si hráči rvali vlasy, rozhodně ho neodehrajete rychle. Zadruhé: dokazuje, že hradní levely nemusí být plné pouze zatuchlých interiérů plných pavučin a brnění. Zatřetí: důležitou součástí hry je pohyb mezi levely – můžete se těšit na vracení se do předchozích levelů a pátrání po vhodných předmětech, které vám chybí. Pojďme se tedy podívat na toto povedené dílo více zblízka.

TR Forge Advent Calendar 2010 - Nonogram

constantine - 10.12.2013 18:26
Nonogram je velmi atypický level, který s klasickým TR nemá nic společného. I tak je to velmi kvalitní level, který nejvíce potrápí vaše mozkové závity. Pokud rádi luštíte a máte rádi Tomb Raider, pak je tento level přímo pro vás.

Silent Vill - Demo

Pablo - 10.12.2013 18:12
Tak přemýšlím, jak začít první věty článku o tomto úžasném, atmosférickém a revolučním levelu. Revolučním? Možná se ptáte jestli jsem nepoužil až přehnaný výraz, ovšem ruku na srdce - tohle dílo se opravdu revolučním nazvat dá! A když vezmeme v úvahu, že se jedná pouze o demoverzi, tak se až bojím toho, co přinese verze plná.

Swiss Xmas 2

tým Ladycroft - 10.12.2013 18:13
Jak už se stává každým rokem, Agnes pokračuje ve své tradici a pro nás, hráče amatérských levelů, opět vytvořila něco s vánoční tématikou. Vše začíná velmi zajímavě a to v momentě, kdy Lara stojí ve vrcholcích nějakých hor. Kdo zná její tvorbu, tak se zarazí, sleduje kamerovou sekvenci a najednou si řekne: „Počkat, tohle už jsem jednou viděl! Vždyť to je jeden z jejich starších levelů!“ V tom se kamera vrací k Laře, která vše utne a řekne něco v němčině. Já sice moc netuším co říká (má němčina je na bodu mrazu), ale mám pocit, že je to něco ve stylu: „Stop! Tohle už tu jednou bylo!“ a hra se tak přesune úplně do jiného levelu - do Swiss Xmas 2!

Beneath the Forbidden City

tým Ladycroft - 10.12.2013 18:15
První orientální level, který byl kdy vydán. Na absolutní prvotinu v tomto prostředí je velice povedený. Jeho průměrné hodnocení je lehce pod 9, čímž se dostává mezi 10 nejlepších levelů ve své kategorii.

Hanami in Kyoto

Arakanga - 10.12.2013 18:16
Hanami in Kyoto je dvoulevelovým dílem, které potěší většinu příznivců východní kultur. Ačkoliv nepoužívá nejmodernější textury a objekty, je rozhodně zábavné a ukrátí vám dlouhou chvíli. O co tedy jde?

Time Odyssey

Arakanga - 10.12.2013 18:17
Time Odyssey je ve dnešním světě amatérských levelů do Tomb Raideru příkladem toho, co se dá s programem TRLE dosáhnout, pokud jste skutečně špičkový tvůrce. Tato série momentálně sklízí hodnocení ne-li deset, tak vždy těsně pod ni. Už to samotné by mělo stačit, abychom se s tímto dílem lépe seznámili.

Burning Croft Manor (Demo)

Pablo - 10.12.2013 18:18
Páni, řekne si hráč, jež spatří název tohoto levelu. Lařino hořící sídlo, to tady přece ještě nebylo, pokud však nepočítáme Tomb Raider: Underworld. Jak to ovšem může vypadat v designu původních her? Hráč, celý zvědavý, stáhne si onen level a těší se, až si ho spustí. Hra se tedy spustí, na pohled to vypadá hezky, alespoň ze začátku a ejhle. Něco je tu velmi špatně.

The Chamber

Arakanga - 10.12.2013 18:18
Každý dovede ocenit level, který má rozlehlá prostředí. O něco podobného se snaží většina autorů. No, dnes se podíváme na dílo, které je protějškem výše zmíněných. Vše se totiž odehrává v jediné komnatě. Primitivní, myslíte si? Ale právě naopak!

Hanukkah Revised

Arakanga - 10.12.2013 18:20
Ačkoliv jsou Vánoce již dávno za námi, ve dnešní recenzi bych se chtěla zaměřit na jeden level, který byl vytvořen pro Vánoce roku 2009. Nemusíte se ale bát, že by na vás na konci srpna čekali sněhuláci, dárky nebo ozdobený stromeček. Ne, Hanukkah (nebo také Chanukka) Revised je zaměřeno na židovský Svátek světel, v češtině známý jako Chanuka. Jak jste si nejspíš všimli podle názvu, jde o remake levelu Chanukkah z roku 2003. Pojďme se tedy s tímto odpočinkovým a přívětivým dílem seznámit blíže.

LB Advent Calendar 2010 - Lonely Christmas (Platinum Edition)

tým Ladycroft - 10.12.2013 18:22
Alice byla mladá dívka, žijící ve svém malém bytečku v centru města. Byla krásná, bohatá, slavná a vždy dostala vše, po čem její srdce zatoužilo. A co chce nyní? Boty. Ty krásné, nové a luxusní boty z obchůdku na rožku ulice. Jaké je ale její překvapení, když zjistí, že botky jsou vyprodané. A to jsou Vánoce! Mohlo se stát ještě něco horšího? Přežije Alice tohle ponížení? Podaří se jí získat boty, po kterých tolik touží? A podaří se jí sbalit toho chlápka odvedle, co jí přišel tak sexy? Na všechny tyto otázky, které už vám pravděpodobně dumají v hlavě a proto zbytek téhle recenze už ani nevnímate, naleznete odpověď, pokud se pustíte do tohoto povedeného, vánočního dílka, které je sice svým vydáním staršího data (ano, je to už jeden rok), ale zpracováním je rozhodně nadčasové.

The Beginning (Demo) - The Cai'Xia Temple

constantine - 10.12.2013 18:23
The Beginning je počin, jehož vydání jsem bedlivě sledoval již od roku 2006, kdy pronikla na youtube první videa a cutscény dávající nám ochutnat nepoznané a nepochopitelné. Jedná se o orientální level, který v té době neměl (a troufám si říct, že stále nemá) obdoby. I když se jedná pouze o demo, svou herní dobou se vyrovná leckterému amatérskému levelu, avšak zpracováním takové levely daleko předčí.

Ghosts of Croft Manor

Arakanga - 10.12.2013 18:24
Každý tvůrce amatérských levelů si alespoň jednou za svou tvůrcovskou kariéru řekne, že by bylo fajn udělat level Lařina panství. Je to krásná lokace, známá všem, ale přesto se v ní dá vymyslet mnoho inovací. Navíc tvůrce nemusí vše vymýšlet od základu, má alespoň rámcovou představu, jak by level měl vypadat. A tak není překvapením, že na trle.net alaraslevelbase.org najdeme spoustu domácích levelů – lepší i horší. Dnes se společně podíváme na dvojlevel (The Zodiac Ritual a Ghosts of Croft Manor), který se v kategorii Lařina panství řadí nejen k nejlepším, ale také k nejoriginálnějším.